Klubnyheder

De seneste coronatiltag

25. oktober 2020, 16.43

På https://www.haandbold.dk/nyhed... ses de seneste retningslinjer fra jhf. i sin helhed. Herunder er de væsentligste emner for en børneklub som IF Lyseng Håndbold.


Dansk Håndbold Forbund svarer her på de mest stillede spørgsmål i kølvandet på fredagens sænkelse af forsamlingstallet.

Fredag aften sænkede regeringen og myndighederne forsamlingstallet til ti frem til og med d. 22. november. Børn og unge under 21 må dog fortsat samles op til 50 mennesker til idrætsbegivenheder uden overnatning, ligesom trænere og andre voksne, der er vigtige for at få en idrætsaktivitet til at glide, må indgå i disse forsamlinger. 


Må vi fortsat have træning for de yngste, hvor forældre er med på gulvet?
Ja. Kulturministeriets retningslinjer siger, at der må deltage de nødvendige voksne over 21 år til at afvikle arrangementer med børn forsvarligt, fx håndboldaktiviteter med de yngste. Da aktiviteten handler om børn, må der være samlet 50 i alt.


Skal man bære mundbind i hallen?
Fra torsdag d. 29. oktober til og med d. 2. januar 2021 skal alle over 12 år, der opholder sig på en idrætsfacilitet bære mundbind. Mundbindet må tages af, når træningen begynder, ligesom man må tage det af, når man skal bade. Det gælder for både udøvere og trænere. Man må ligeledes tage mundbindet af, hvis man sidder ned som tilskuer og overvære en kamp. Mundbindet skal på igen, når man rejser sig

Det forlyder, at smitten raser blandt unge. Hvorfor må de unge op til 21 år så spille?
Meldingen fra politisk side har været, at selvom der naturligvis også er smittespredning blandt børn og unge, så har det været en prioritering, at man også er nødt til at værne om særligt børn og unges fysiske og psykiske sundhed ved at opretholde deres idræts- og fritidsaktiviteter. Derfor har man prioriteret, at idræt for børn og unge skulle holdes i gang. Samtidig har man ønsket at lukke lidt ned for nogle aktiviteter, for at forsøge at mindske smittespredningen, og her har myndighederne vurderet, at det er de voksne, der desværre må holde for. Omvendt betyder forsamlingstallet på 10, at man fortsat kan træne og mødes med holdkammerater i mindre grupper